3 Parket valt nu ook binnen in bisdommen Brugge en Gent

BELGIE
De Redactie

In het bisdom van Gent is een huiszoeking aan de gang. Eerder vanmorgen gebeurde dit ook al in Brugge. De huiszoekingen komen niet onverwachts, gisteren vielen de speurders al binnen in de bisdommen van Antwerpen en Hasselt en in het aartsbisdom in Mechelen. De actie past in Operatie Kelk, het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk.

Dat de speurders ook in Brugge langsgingen, is niet verbazend. Wellicht waren ze op zoek naar dossiers van specifieke geestelijken die in verklaringen vernoemd zijn. Dat was gisteren het geval in Antwerpen, Hasselt en Mechelen.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.