Aangifte meineed tegen Simonis

NEDERLAND
ND

Een misbruikslachtoffer van de rooms-katholieke kerk heeft aangifte gedaan tegen kardinaal Ad Simonis. De Bredanaar beschuldigt Simonis van meineed. Volgens hem heeft de kardinaal begin vorig jaar gelogen bij een verhoor in een rechtszaak over seksueel misbruik door de inmiddels overleden pater Jan N.

De man, die bij de rechtszaak betrokken was omdat hij naar eigen zeggen zelf is misbruikt door N., is naar de politie gestapt naar aanleiding van het rapport van de commissie-Deetman. Dat zegt hij in een interview met dichtbij.nl. Uit het vorige maand gepubliceerde rapport van Deetman bleek onder meer dat het misbruik bekend was binnen de ordes en bisdommen.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.