Huiszoeking bij bisdommen in kader operatie Kelk

BELGIE
hbvl

14:13 Update Bij de bisdommen van Antwerpen en Hasselt heeft de federale gerechtelijke politie maandag nieuwe huiszoekingen uitgevoerd in het kader van Operatie Kelk. Ook bij het aartsbisdom in Mechelen is een huiszoeking aan de gang. Enkele dossiers rond seksueel misbruik in de kerk werden meegenomen. Dat bevestigt de Bisschoppenconferentie.

Bij de huiszoeking bij het bisdom Antwerpen zijn een tiental dossiers rond seksueel misbruik in beslag genomen, net als enkele lijsten met namen van slachtoffers die het bisdom gecontacteerd hadden. Het gaat zowel om oudere als meer recente dossiers, zegt woordvoerder Olivier Lins van het bisdom Antwerpen.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.