Kelk toch maar niet laten voorbijgaan

BELGIE
De Standaard

Commentaar
dinsdag 17 januari 2012

Auteur: Guy Tegenbos

Laat deze nieuwe Operatie Kelk aan ons voorbijgaan, zuchtten vele burgers, kerksen en niet-kerksen, toen het gerecht gisteren opnieuw binnenviel bij de Kerk, op zoek naar dossiers van seksueel misbruik en schuldig verzuim van kerk- en congregatieleiders.

Ze hadden uiteenlopende argumenten.

Onder meer de vrees dat het weinige dat rest na het eerste onderzoek, ook nog verknald zou worden. Het grootste deel werd naar de bliksem geholpen door gerechtelijke overmoed, en door de gretigheid om een instelling als de Kerk aan de muur te spijkeren. Dat bracht een procedureslag op gang, waardoor belangrijke delen van het materiaal niet meer gebruikt kunnen worden.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.