Parket zocht persoonlijke dossiers van geestelijken

BELGIE
HLN

HLN update Het federaal parket was tijdens de huiszoekingen bij de bisdommen in Antwerpen, Hasselt en Mechelen vandaag op zoek naar persoonlijke dossiers van specifieke geestelijken, die in de verklaringen van slachtoffers van seksueel misbruik genoemd zijn. Dat werd vernomen bij Lieve Pellens, woordvoerster van het federaal parket. De huiszoekingen werden uitgevoerd door onderzoeksrechter Wim De Troy en een vijftiental speurders in het kader van Operatie Kelk. Het parket heeft tien dossiers van overleden priesters meegenomen tijdens de huiszoeking in Mechelen.

“Het is een belangrijke fase in het onderzoek Operatie Kelk, waarin we doelgericht op zoek gaan naar belangrijke bouwstenen”, meldt Pellens. “Er zijn tweehonderd verklaringen van slachtoffers afgelegd en 87 burgerlijke partijen. We waren op zoek naar persoonlijke dossiers van specifieke geestelijken, die in de verklaringen van de slachtoffers genoemd zijn.”

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.