REACTIE. ‘Wij hebben niets te verbergen’

BELGIE
De Standaard

In de bisdommen van Antwerpen en Hasselt werden maandag huiszoekingen gehouden in het kader van ‘Operatie Kelk’. Beide bisdommen verklaren dat ze daarbij alle nodige medewerking hebben verleend. Er kwam nog geen reactie van het aartsbisdom in Mechelen.

Olivier Lins, woordvoerder van Bisdom Antwerpen, verklaarde in het middagjournaal op Eén alle medewerking te hebben verleend aan het parket. ‘We hebben zo goed mogelijk op alle vragen geantwoord en de dossiers die men opvroeg, meegegeven.’

Lins verklaarde dat er op kerkelijk vlak ook al een tijd een procedure aan de gang is. ‘Wij willen de slachtoffers niet in de kou laten’, klinkt het. ‘Wij hebben dan ook gevraagd naar een kopie van de dossiers die men opvroeg, zodat ook wij kunnen doorgaan met het werk waar we mee bezig zijn.’

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.