Kamer wil één meldpunt slachtoffers misbruik

NEDERLAND
Metro

De Tweede Kamer ondersteunt het pleidooi van de commissie-Samsom voor het instellen van één meldpunt waar slachtoffers van seksueel misbruik terecht kunnen. Voor een aanvullend parlementair onderzoek ontbreekt vooralsnog een meerderheid, bleek dinsdag tijdens het debat over het seksuele misbruik in de kerk.

Een meerderheid van PvdA, SP, PVV, VVD, CDA en GL steunt het voorstel van Rieke Samson voor een onafhankelijk meldpunt. Zij onderzoekt het misbruik van kinderen in overheidsinstellingen en pleitte zondag voor een meldpunt met een lage drempel en deskundige bezetting.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.