‘Slachtoffers misbruik katholieke kerk centraal, niet waarheidsvinding’

NEDERLAND
Trouw

Karen Zandbergen − 01/02/12

Zelden krijgt een Kamerlid zo direct antwoord. “Heeft iemand die hier op de tribune zit iets aan een parlementair onderzoek?” vroeg CDA’er Madeleine van Toorenburg tijdens het eerste Kamerdebat over seksueel misbruik in instellingen van de katholieke kerk aan de afgereisde slachtoffers.

Het heldere ‘ja’ vanaf de publieke tribune ten spijt, zo’n onderzoek dat het werk van de commissie-Deetman moet aanvullen, lijkt er niet te komen. VVD, PVV, CDA en minister Opstelten van justitie voelen meer voor een verder onderzoek door Deetmans commissie zelf.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.