Van der Laan voorzitter Actieplan aanpak kindermishandeling

NEDERLAND
BB

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan wordt voorzitter van de werkgroep tegen kindermishandeling en seksueel misbruik. Dat heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid) dinsdag bekendgemaakt tijdens de behandeling door de Tweede Kamer van de uitkomsten van het onderzoek door de commissie-Deetman naar het seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk.

Actieplan

Het kabinet besloot recentelijk tot deze ‘taskforce’, die er onder meer op moet toezien dat het Actieplan aanpak kindermishandeling wordt uitgevoerd. Dit plan omvat vele maatregelen voor verbetering van de preventie, signalering en bestrijding van kindermishandeling. Die beslaan diverse terreinen. Daarom is een centrale regie nodig. Ook moet er worden ‘aangejaagd’. Verder moet de taskforce het probleem hoog op de bestuurlijke agenda houden en nieuwe initiatieven tegen kindermishandeling en kindermisbruik stimuleren.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.