Van Doorn pastoor Sint Lucasparochie

NEDERLAND
Het Kontakt

ERMELO – Hij had net afscheid genomen van de rooms-katholieke parochies in De Bilt en zou het wat rustiger aan doen, maar Henk van Doorn (73) kan nog niet van de rust gaan genieten. Onverwacht is hij aangesteld als de nieuwe pastoor van de regionale Sint Lucasparochie. ,,Gelukkig heb ik een goede gezondheid. Mijn houding is altijd geweest: Ik ben priester van de kerk van Utrecht, ik hoor wel waar ik nodig ben – en dat is nu in de Lucasparochie.’’Van Doorn neemt de plaats in van pastoor Bert Sturkenboom, die wegens aanklachten van seksueel misbruik van zijn bestuurlijke en pastorale taken is ontheven. In de Sint Lucasparochie zijn sinds vorig jaar de rooms-katholieke geloofsgemeenschappen in Barneveld/Voorthuizen, Achterveld, Leusden, Hoevelaken, Nijkerk, Putten en Ermelo samengevoegd. ,,Afgelopen weekend was ik in Putten en Ermelo om daar voor te gaan. Ik begreep uit reacties dat het gewaardeerd werd dat het bisdom de parochie in de verwarrende situatie die is ontstaan niet aan haar lot heeft overgelaten en heel snel weer een priester heeft benoemd voor de voortgang van het kerkenwerk.’’

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.