‘Wie oproept tot ongehoorzaamheid breekt niet met de kerk’

BELGIE
RKnieuws

BRUSSEL (RKnieuws.net) – “We maken fundamentele verschuivingen mee die groeipijnen veroorzaken, maar het heeft geen zin achteruit te kijken.” Dat zegt Oostenrijks theoloog Michael Kuhn (53), een bevoorrecht waarnemer van de christelijke protestbeweging in zijn land. Hij is het oog en oor van de Oostenrijkse bisschoppen bij de Europese Unie.

De Oostenrijkse christenen werden wereldnieuws sinds 382 pastoors midden vorig jaar opriepen tot ongehoorzaamheid – het Pfarrer-Initiative. De protestbeweging loopt voort en vindt navolging in heel Europa. In Vlaanderen is er het initiatief Gelovigen nemen het woord van de Werkgroep Kerkenwerk. De vernieuwingsgolf roept niet alleen sympathie op; er zijn scherpe tegenreacties. “Ik heb twee petjes op”, lacht de perfect Nederlandstalige Michael Kuhn.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.