Geschokte reacties op verdachte sterfgevallen

NEDERLAND
Reformatorisch Dagblad

DEN BOSCH (ANP) – De KNR, de koepel van onder meer religieuze ordes en congregaties, en de congregatie van de Broeders van de H. Joseph zijn geschokt door de conclusies over de dood van 37 jongens in het katholieke internaat Sint Joseph in Heel (Limburg). Dat liet de KNR donderdag weten. Het Openbaar Ministerie publiceerde donderdag het strafrechtelijk onderzoek naar hun dood. Daaruit blijkt dat de 37 jongens die tussen 1952 en 1954 onder verdachte omstandigheden overleden in het internaat vermoedelijk het slachtoffer van een misdrijf zijn en dat het bisdom Roermond vanaf begin 1959 van de verdachte sterfgevallen wist, maar niets deed.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.