Deetman al in december klaar met onderzoek misbruik vrouwen

NEDERLAND
Trouw

Wim Deetman hoopt zijn rapport over het misbruik van meisjes in december te kunnen presenteren. Zijn vorige onderzoek duurde anderhalf jaar, dit thema brengt hij binnen een paar maanden in kaart. .

Het onderzoek, dat zich richt op de seksuele en fysieke mishandeling van meisjes door rooms-katholieke geestelijken en vrijwilligers, is vergelijkbaar met zijn eerdere analyse. Dat draaide ook om misbruik door rk-geestelijken, maar beperkte zich tot zaken met mannelijke slachtoffers.

Die focus leidde tot kritiek vanuit de Tweede Kamer: in januari gaf een meerderheid aan dat er ook over zaken met vrouwelijke slachtoffers duidelijkheid moet komen. Voor een parlementair onderzoek, waarvoor de SP zich inzette, is nog weinig animo.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.