Arbitragecentrum seksueel misbruik ontving al meer dan 400 verzoekschriften

BELGIE
Knack

(Belga) Het arbitragecentrum voor seksueel misbruik binnen de kerk heeft al meer dan vierhonderd verzoekschriften ontvangen. Twee derde van de verzoekers is Nederlandstalig, tachtig procent is man, zo bleek vandaag in de opvolgingscommissie in de Kamer. In zeven op de acht behandelde zaken kwam de commissie al tot een “verzoening”.

Op 15 oktober had het centrum 380 verzoeken ontvangen. Een week later waren dat er al 403. En daar kunnen er nog tot eind oktober bijkomen. Slachtoffers hebben immers nog tot 31 oktober om een verzoek in te dienen. Van de 380 verzoeken op 15 oktober waren er 257 Nederlandstalig, 122 Franstalig en 1 Duitstalig.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.