Al miljoenen uitgekeerd aan misbruikslachtoffers

NEDERLAND
Metro

Slachtoffers van seksueel misbruik in de katholieke kerk hebben in het afgelopen jaar bijna allemaal een schadevergoeding gekregen. In totaal is er voor enkele miljoenen euro’s uitgekeerd. Dat zei Wim Deetman, voorzitter van de commissie die onderzoek deed naar de misstanden, dinsdag op Radio 1.

De bedragen verschillen per slachtoffer, benadrukte Deetman. Volgens hem zijn er kleine en grote gevallen. Deetman kan geen taxatie geven waar het uiteindelijke bedrag op uitkomt. Volgens hem is nu het belangrijkste dat de kerk ‘enigszins iets goed kan maken’ en daarmee ‘in het reine kan komen’.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.