„Veel misbruikslachtoffers kregen vergoeding”

NEDERLAND
Reformatorisch Dagblad

DEN HAAG (ANP) – Veel slachtoffers van het seksuele misbruik van kinderen in de Rooms-Katholieke Kerk hebben in het afgelopen jaar een schadevergoeding gekregen. Er is in totaal enkele miljoenen euro’s betaald. Dat heeft Wim Deetman, de voorzitter van de commissie die het misbruik heeft onderzocht, dinsdag gezegd op Radio 1.

Een commissie onder leiding van een oud-rechter uit Den Bosch beslist over de schadevergoedingen. De raad kijkt onder meer naar het bewijs en naar de schade die iemand heeft geleden. Sommige mensen krijgen een klein bedrag, anderen hebben veel geld ontvangen, aldus Deetman. Hij verwacht dat de commissie eind 2013 of halverwege 2014 klaar is met haar werk.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.