Deetman gehoord over mishandeling in tehuis

NEDERLAND
Dagblad De Limburger

Wim Deetman wordt opgeroepen voor een getuigenverhoor over het misbruik en de mishandeling van een jongen in huize Sint Joseph in Cadier en Keer in de jaren 60. De rechtbank in Breda heeft dat woensdag bepaald.

ANP

Het slachtoffer kreeg vanwege het seksueel misbruik een schadevergoeding van 25.000 euro toegekend door de compensatiecommissie van de kerk. Maar omdat hij ook een vergoeding wil voor het fysieke geweld, heeft de man uit Coevorden (nu 59 jaar) de priestercongregatie voor de rechter gesleept. Voor zover bekend is het voor het eerst dat een misbruikslachtoffer een rechtszaak begint over mishandeling.

Deetman kan bijdragen aan het bewijs voor de lichamelijke mishandeling, omdat hij in zijn onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk ook bij Sint Joseph in het archief heeft gekeken en gesproken heeft met slachtoffers en daders. Ook de provinciaal overste van de congregatie, een priester en twee medeleerlingen zijn opgeroepen voor het getuigenverhoor.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.