Deetman spreekt kritiek misbruikrapport tegen

NEDERLAND
Nieuws

(Novum) – Wim Deetman is het niet eens met de kritiek op zijn rapport over misbruik van meisjes in de rooms-katholieke kerk. Dat bleek donderdag tijdens een gesprek dat hij had met de Tweede Kamer.

Het Vrouwenplatform Kerkelijk Kindermisbruik uitte eerder ‘ernstige bezwaren’ tegen het rapport. Zo herkennen vrouwen zich niet in de manier waarop hun geschiedenis in het rapport is beschreven. Ook ontbreekt een ‘ondubbelzinnige morele veroordeling’ van het fysieke en psychische geweld. Dat vindt het platform onacceptabel.

Deetman zei donderdag dat zijn commissie heeft voorgesteld om met een speciaal bemiddelingstraject te komen voor vrouwen die te maken hebben gehad met buitensporig geweld. “Dat is naar mijn oordeel ten principale de erkenning. Daar kan geen misverstand over zijn”, zei hij. “Dat is ook mijn antwoord naar diegenen die zeggen: wij herkennen ons er niet in.” Hij beklemtoonde dat geweld niet valt goed te praten.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.