Deetman: mogelijk meer geweld in Sint Joseph

NEDERLAND
Dagblad
Dagblad De Limburger

Er zijn aanwijzingen dat in huize Sint Joseph in Cadier en Keer meer sprake was van fysiek geweld door broeders dan in andere tehuizen. Wim Deetman verklaarde dat woensdag in de rechtbank in Breda. Daar loopt een zaak van een oud-leerling van Sint Joseph die een schadevergoeding eist voor het geweld.

Oud-Tweede Kamervoorzitter Deetman deed onderzoek naar seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Hij benadrukte dat hij geen onderzoek deed naar ander geweld. Wel kwam hij aanwijzingen daarvoor tegen in onder meer notulen van de priestercongregatie. De commissie-Deetman kon het eigen archief van Sint Joseph niet vinden.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.