KATHOLIEKENDAG: ‘STRIJD TEGEN SEKSUEEL MISBRUIK IS NOG NIET GEWONNEN’

DEUTSCHLAND
KerkNet

[Summary: Those attending the debate on sexual abuse in the Catholic Church being held at Regensburg found much appreciation for the approach to the fight against sexual abuse by Pope Francis. The pope compared abuse to the satanic mass. One victim said at the meeting that he was pleased that the pope wants to listen to the victims.]

BRUSSEL (KerkNet) – Op een druk bijgewoond debat over seksueel misbruik tijdens de Duitse ‘Katholikentag’ in Regensburg was er veel waardering voor de aanpak van de bestrijding van het seksueel misbruik door paus Franciscus. De paus vergeleek het misbruik tijdens zijn terugkeer uit het Heilige Land met satanische missen. Een slachtoffer van misbruik sprak vooral zijn tevredenheid uit over het feit dat deze paus slachtoffers wil beluisteren. Maar tegelijk benadrukte hij dat het luisteren naar slachtoffers niet volstaat. ‘Het misbruik treft niet alleen het slachtoffer, het treft ook anderen. Nog steeds bestaat er een structureel probleem voor bisschoppen en andere kerkelijke verantwoordelijken in de omgang met misbruik. Er is nood aan een perspectiefwissel, die de katholieke Kerk nog niet heeft gemaakt. De angst om met slachtoffers te spreken moet worden overwonnen. De enige manier om dat te overwinnen is elkaar te leren kennen en met elkaar in gesprek te gaan.”

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.