L’ESPRESSO: ‘RUZIE ONDER DE KARDINALEN OVER HET BEHEER VAN DE FINANCIËN VAN HET VATICAAN’

VATICAAN
Kerknet

ROME (KerkNet/L’Espresso) – Het Italiaanse weekblad ‘L’Espresso’ publiceert vandaag vertrouwelijke documenten over de interne strijd binnen het Vaticaan over de financiële controle. Paus Franciscus is sinds zijn aantreden op vraag van het kardinaalscollege dat hem verkozen heeft gestart met een hervorming van de financiën van het Vaticaan, met het oog op financiële transparantie. De herstructurering is cruciaal voor alle andere hervormingen die paus Franciscus nog wil doorvoeren.
Pater Lombardi, de directeur van de persdienst van het Vaticaan, veroordeelde vrijdagavond tijdens een ontmoeting met journalisten dat vertrouwelijke documenten gepubliceerd worden, al voegde hij er zonder expliciete verwijzing naar ‘Vatileaks’ aan toe dat dit niet nieuw is. “Het is niet abnormaal dat ingrijpende economische of juridische hervormingen voorwerp van discussie zijn.”

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.