Priester ontkent zedenfeiten met klem

BELGIE
HLN

[The priest who is accused to sexual abuse denied the accusation before the cameras of Focus WTV.]

De priester uit Desselgem tegen wie donderdag een klacht werd ingediend voor seksueel misbruik, ontkent vandaag voor de camera’s van Focus-WTV de beschuldigingen ten stelligste.

De man gaf in de jaren 70 les op het Heilig Hartcollege in Waregem. Na een eerdere klacht tegen een ander oud-priester-leraar uit Heuvelland, werd donderdag ook tegen de priester uit Desselgem klacht ingediend. Hij wordt beschuldigd van seksueel misbruik door een toenmalige leerling van het college.

De priester ontkent nadrukkelijk dat hij ooit zedenfeiten zou gepleegd hebben. Hij wordt ook beschuldigd van foltering. De man zegt dat het mogelijk is dat hij weleens een oorveeg heeft uitgedeeld, maar dat hij nooit een grens heeft overschreden. Noch op seksueel, noch op fysiek vlak, beweert hij voor de camera.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.