VAN KINDERMISBRUIK VERDACHTE EX-NUNTIUS GESTORVEN

VATICAAN
KerkNet

BRUSSEL (KerkNet) – De Pool Jozef Wesolowski (67), de van kindermisbruik verdachte voormalige apostolische nuntius in de Dominikaanse Republiek, werd vrijdagmorgen dood in zijn kamer aangetroffen. Volgens een onderzoek stierf hij een natuurlijke dood. De resultaten van de autopsie worden weldra bekendgemaakt. De Pool, die onder huisarrest stond, was al enige tijd ziek. In juli verbleef hij geruime tijd in een ziekenhuis in Rome. Jozef Wesolowski werd in 2014 wegens het misbruik door het Vaticaan teruggezet in de lekenstand en van al zijn priestertaken en rechten ontheven.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.