Eric Dejaeger tot vijf jaar cel veroordeeld voor seksueel misbruik

CANADA
De Standaard (Belgie)

Eric Dejaeger, een voormalige katholieke priester van Belgische afkomst, is vorige week donderdag in Iqaluit tot vijf jaar cel veroordeeld voor feiten van kindermisbruik. Dat melden de Canadese media. De ‘eskimopater’ zal evenwel geen extra celstraf moeten uitzitten.

De 69-jarige Dejaeger stond in Iqaluit, in het noordoosten van Canada, terecht voor feiten die tussen 1975 en 1978 plaatsvonden in het Newman Theological College in Edmonton, waar hij toen studeerde. De slachtoffers waren toen tussen de zes en negen jaar. Het ging in totaal om vier aanklachten: twee aanklachten voor grove obsceniteiten en de aanranding van een jongen en een meisje. Dejaeger had in september al schuldig gepleit.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.