Brugse bisschop wil Vaticaan overtuigen om Vangheluwe te straffen

BELGIE
HLN

[The new Bruges bishop, Lode Aerts, wants to persuade the Vatican to punish former Bishop Roger Vangheluwe who admitted to sexually abusing minors.]

De nieuwe bisschop van Brugge Lode Aerts vindt dat zijn voorganger Roger Vangheluwe alsnog gestraft moet worden voor zijn toegegeven seksueel misbruik. Hij gaat daarop aandringen in het Vaticaan. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en de Gazet van Antwerpen vandaag.

“Bisschop Aerts is erg begaan met het lot van slachtoffers van seksueel misbruik. Hij merkt ook dat het misbruik door zijn voorganger zware littekens heeft nagelaten. Daarom vindt hij verdere stappen aangewezen”, zegt zijn woordvoerster Inge Cordemans. Het Vaticaan had Vanghe­luwe voorlopig enkel ge­vraagd België te verlaten en geen publieke rol te vervullen, maar dat vindt Aerts te weinig. Hij heeft er een probleem mee dat Vangheluwe officieel nog altijd priester en bisschop is.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.