Chris Dusauchoit uit zich als slachtoffer van kindermisbruik: “Voor de vele andere slachtoffers”

BELGIE
News Monkey

[Chris Dusauchoit has revealed himself as a victim of child abuse to support the many other victims.of child abuse. Mr. Duchauchoit wrote an open letter to De Standaard on the occasional of former bishop Roger Vangheluwe denying the allegation of sexual abuse when he met with one of his alleged victims. Many people were shocked Wednesday to find that the former bishop again denied everything in the confrontation. Mr. Dusauchoit got excited on Twitter, calling the former bishop a coward.]

Na bijna vijftig jaar moest het hem eindelijk van het hart. Chris Dusauchoit is een slachtoffer van seksueel misbruik. Daarover schreef hij een open brief in De Standaard. Aanleiding was de zoveelste ontkenning van oud-bisschop Roger Vangheluwe in een confrontatie met een van zijn slachtoffers.

Veel mensen schrokken woensdag toen Roger Vangheluwe in een confrontatie met een van zijn slachtoffers opnieuw alles ontkende. Ook Chris Dusauchoit liet zich horen op Twitter en noemde de oud-bisschop een lafaard. Joris Van Cauter, de advocaat van Vangheluwe, reageerde daarop dat hij van een journalist objectiviteit verwachtte. “Ik ben slachtoffer van seksueel misbruik, geen journalist”, zei Dusauchoit in een duidelijke reactie.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.