Seksueel misbruik door geestelijken gebeurde vooral op school

[Sexual abuse by clergy happened mainly at school]

BELGIUM
De Morgen

November 27, 2018

By Ann Van den Broek

Meerderheid van gevallen ging over jongens in het onderwijs

Seksueel misbruik in de kerk vond in grote mate plaats op school. Voor het eerst raken daar nu cijfers van bekend. Liefst 43 procent van de meldingen die de kerk de afgelopen jaren binnenkreeg, ging over misbruik door geestelijken in het onderwijs.

Sinds het schandaal rond de gewezen Brugse bisschop Roger Vangheluwe in 2010 losbarstte, kregen de 10 opvangpunten die de kerk oprichtte 426 meldingen binnen over seksueel misbruik binnen de kerk. Het is een publiek geheim dat veel misbruik door geestelijken zich op school afspeelde. Hoeveel bleef evenwel onduidelijk. Tot nu. Liefst 43 procent van de meldingen gaat over misbruik in een schoolse context, zo leert De Morgen.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.