Aangifte tegen Simonis wegens meineed

NEDERLAND
De Pers

Een man uit Breda heeft op 21 december aangifte gedaan tegen kardinaal Ad Simonis wegens meineed. De man meent dat de kardinaal tijdens getuigenverhoor bij de rechtbank in Middelburg heeft gelogen toen hij zei dat hij niet wist over misbruik van kinderen door geestelijken.

•Deetman: 800 daders

De man zegt dat hij is misbruikt door de vorig jaar overleden salesiaanse pater Jan N. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek door Wim Deetman naar het seksueel misbruik binnen de katholieke kerk stapte de man naar de politie. ,,Ik ben ervan overtuigd dat Simonis het misbruik van kinderen wel heeft geweten maar tijdens de rechtszitting niet heeft verklaard. Hij heeft het ook geweten in de tijd dat het misbruik zich afspeelde’’, zegt de aangever woensdag op de internetpagina Breda Dichtbij.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.