Twee pastores weg bij St. Lucasparochie

NEDERLAND
Het Kontakt

PUTTEN – De regionale rooms-katholieke St. Lucasparochie, waartoe ook Putten behoort, zit met twee vacatures. Zowel pastoor Albert Rubrech uit Putten als pastoor Bert Sturkenboom zijn van zijn taken ontheven en uit hun functie geschorst. Dit heeft secretaris-generaal van het aartsbisdom Utrecht, de heer mr. Hans Zuijdwijk bevestigd.

Door Jeanne Dijkstra

,,Hoe wij verder gaan, hangt af hoe het verder gaat met de beide heren. Tegen pastoor Rubrech is inmiddels ook een getuigenverhoor geweest en we kunnen niets anders doen dan de zaak nu afwachten. Op dit moment wordt waargenomen in de parochie door vicaris Hans Pauw. Dit is tijdelijk omdat de vicaris-generaal Herman Woorts wanneer hij terugkomt van een vakantie in het buitenland deze taken zal gaan overnemen.”

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.