Bisschop De Korte gaat voor in Welkomdienst in de Jozefkerk met thema ‘Waar halen wij de moed vandaan?’

NEDERLAND
Asser Journaal

ASSEN – De bisschop van Groningen Mgr. G.J.N. de Korte, gaat zondagavond 22 januari voor in een Welkomdienst in de Jozefkerk. Het thema van de dienst is ‘Waar halen wij de moed vandaan?’.

De kerk beleeft in ons land en in heel West-Europa moeilijke tijden. Dit wordt veroorzaakt door de invloed van de secularisatie op de kerkelijke betrokkenheid, de kerkscheuringen in de protestantse kerken sinds de Reformatie, maar meer recent ook door het seksueel misbruik van minderjarigen in Roomse instellingen. Het is begrijpelijk dat bij mensen in en buiten de kerk de vraag rijst waar ‘wij de moed vandaan halen’. Die vraag kan worden gesteld aan zowel de voorgangers als aan de kerkgangers.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.