Nieuwe huiszoekingen bij bisdommen Antwerpen, Hasselt en Mechelen

BELGIE
De Morgen

[met video]

dm UPDATE Bij de huiszoeking van bij het bisdom Antwerpen in het kader van Operatie Kelk zijn een tiental dossiers rond seksueel misbruik in beslag genomen, net als enkele lijsten met namen van slachtoffers die het bisdom gecontacteerd hadden. Het gaat zowel om oudere als meer recente dossiers, zegt woordvoerder Olivier Lins van het bisdom Antwerpen. Ook in Hasselt en Mechelen voerden speurders huiszoekingen uit.

De Brusselse onderzoeksrechter De Troy bood zich met enkele speurders van de federale politie aan op het bisdom. “Ze hebben naar een tiental specifieke dossiers en enkele namen gevraagd en wij hebben daar uiteraard onze medewerking aan verleend. We hebben kopieën verkregen van de dossiers, zodat ook wij onze werkzaamheden kunnen verderzetten”, verklaart Olivier Lins. “Formele ondervragingen zijn er niet geweest.”

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.