Operatie Kelk: overzicht van anderhalf jaar procederen

BELGIE
De Morgen

Bij het bisdom Antwerpen en Hasselt heeft de Brusselse federale gerechtelijke politie nieuwe huiszoekingen gehouden in het kader van Operatie Kelk. Bepaalde dossiers rond seksueel misbruik in de kerk werden meegenomen. Hiermee krijgen de huiszoekingen van 24 juni 2010 in het aartsbisschoppelijk paleis en de privéwoning en het kantoor van kardinaal Danneels in Mechelen een vervolg. Een overzicht.

De huiszoekingen van juni 2010 kaderden in Operatie Kelk, het gerechtelijk onderzoek dat de Brusselse onderzoeksrechter Wim De Troy voert naar seksueel misbruik van kinderen en een mogelijke doofpotoperatie daarrond binnen de katholieke kerk. De onderzoeksrechter had informatie gekregen van ere-magistrate Godelieve Halsberghe, het voormalige hoofd van het orgaan binnen de Kerk dat klachten van slachtoffers van seksueel misbruik behandelde. Zij vermoedde dat het aartsbisdom dossiers over kindermisbruik verborgen hield.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.