Opnieuw invallen bij Belgische bisdommen

BELGIE
DePers

In verscheidene Belgische bisdommen zijn maandag invallen gedaan door de politie en het Openbaar Ministerie (OM). Bij de huiszoekingen zijn dossiers in beslag genomen. De huiszoekingen hebben te maken met het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk.

Invallen zijn gedaan in Antwerpen en Hasselt. Ook bij het aartsbisdom in Mechelen zijn huiszoekingen gedaan. Daar werden in 2010 ook al invallen gedaan. Toen werd ook de woning van kardinaal Godfried Danneels doorzocht. Een rechter verklaarde deze huiszoekingen echter onrechtmatig. Destijds in beslag genomen dossiers mogen niet worden gebruikt.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.