Opstelten stelt onderzoek in naar seksueel geweld

NEDERLAND
Metro

Er komt een onderzoek naar seksueel geweld en daaraan gerelateerde verschijnselen zoals kindermishandeling, huiselijk geweld en gedwongen prostitutie. Daarmee reageert het kabinet op de aanbevelingen van de commissie-Deetman, die onderzoek deed naar seksueel misbruik in de katholieke kerk.

Het onderzoek moet ‘diepgaand inzicht’ verschaffen ‘in dit ernstige misdrijf dat zulke ingrijpende gevolgen heeft voor de slachtoffers en voor de maatschappij’, schrijft minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) aan de Tweede Kamer. Bij het onderzoek wil de bewindsman ook de conclusies betrekken van de commissie-Samson, die onderzoek doet naar seksueel misbruik in overheidsinstellingen.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.