Advocaat ‘veroordeelde priester’: ‘Hij rondde zijn straf af, maar moet nu opnieuw boeten’

BELGIE
De Standaard

door Annelies Roose

Jan De Winter, advocaat van de pastoor die werd veroordeeld voor aanranding van een minderjarige maar in ere werd hersteld en in november weer zijn functie kan opnemen in Middelkerke, vindt de vele kritiek op die beslissing ongepast. ‘Met alle respect voor de slachtoffers, maar iedereen verdient een tweede kans’, zo zei hij donderdagavond in Terzake.

De 40-jarige priester, Tom Flamez, werd in 2008 ontslagen nadat hij een 17-jarige jongen had aangerand. Hij had de jongen dronken gevoerd en betast, en werd na bekentenissen door de rechter schuldig bevonden aan aanranding. In januari 2009 kreeg hij echter opschorting van straf, waardoor zijn strafblad leeg bleef. Hij moest zich wel aan enkele voorwaarden houden, zoals het vermijden van situaties waarin hij een gezagsrelatie met minderjarigen heeft.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.