‘Pedopriester’ mag weer aan de slag

BELGIE
De Morgen

[Tom Flamez, 40, the West-Flemish priest who was dismissed in 2008 after being accused to assaulting a minor is again welcome in the church although he was convicted. The Bruges bishop has nominated him as a pastor at Middlekerke.]

Tom Flamez (40), de West-Vlaamse priester die ontslagen was nadat hij in 2008 een minderjarige had aangerand, is weer welkom in de kerk. De bisschop van Brugge benoemde hem tot pastoor in Middelkerke.

Zes jaar na de zedenfeiten is de gevallen pastoor door het bisdom van Brugge in ere hersteld. De man is met ingang van 1 november benoemd tot pastoor in de federatie Middelkerke, waar hij in drie kerken als pastoor aan de slag gaat en ook met minderjarigen zal werken. Opmerkelijk, omdat de man in 2008 door het gerecht nog schuldig bevonden werd nadat hij een 17-jarige jongen had aangerand.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.