Klacht tegen nog een priester in college Waregem

BELGIE
HLN

[There is a new complaint of sexual abuse in the Sacred Heart College in Waregem. That complaint was also directed against a priest from Desselgem who is still active.]

Er zou een nieuwe klacht zijn in het dossier van seksueel misbruik in het Heilig Hartcollege in Waregem. Die klacht zou ook gericht zijn tegen een priester uit Desselgem, die nu nog actief is. Dat meldt de regionale zender Focus-WTV vandaag.

Een nieuw slachtoffer zou een officiële klacht ingediend hebben. Het gaat om een klacht tegen de ontslagen priester uit Heuvelland die eerder al in opspraak kwam, maar ook tegen het bisdom, de toenmalige directie en een tweede priester die toen lesgaf op het college. De advocaat van het slachtoffer zou vanochtend de vier klachten hebben ingediend bij de onderzoeksrechter in Kortrijk. De priester zelf ontkent de feiten.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.