Bisdom Curaçao laat seksueel misbruik opnieuw onderzoeken

CURACAO
Dit is de Dag

[The Curacao diocese is investigating two cases of alleged sexual abuse.]

Het Bisdom Curaçao laat de misbruikcommissie Koeijers opnieuw onderzoek doen naar twee gevallen van seksueel misbruik op de Antillen. Dat zei bisschop Luis Secco op een persconferentie die georganiseerd werd naar aanleiding van een reportage van Dit is de Dag Onderzoek. In de reportage erkende de misbruikcommissie dat zij gefaald heeft, omdat geen enkele zaak was uitgezocht.

Bisschop Luis Secco las tijdens de persconferentie een verklaring voor waarin hij reageerde op de uitzending. Hij zei ‘veel vertrouwen’ te hebben in de misbruikcommissie. De commissie Koeijers krijgt volgens hem de volledige medewerking van het bisdom om de twee zaken uit te zoeken van misbruik die in de uitzending werden getoond. In de reportage kwamen twee slachtoffers aan het woord die vertelden over misbruik door een Nederlandse missionaris in de jaren ’50.

Note: This is an Abuse Tracker excerpt. Click the title to view the full text of the original article. If the original article is no longer available, see our News Archive.